Dagsform:
Fredag: Vi struntar i det idag. Lite svajigt.... Låg.
Lördag: Måste jag gå upp tidigt....ja vi ska vara på skjutbanan heeeeela dagen *hoppas att det inte snöar*
Söndag: Måste jag gå upp tidigt...livet i grönkläder är ibland bara ingen sovmorgon
Måndag: Lite lätt sliten....Hade gärna sovit längre idag...

Träning:
Inte idag (fredag).
Röra sig lite lätt med stridsutrustning (lördag)
Springa runt i snön (söndag)
Åka till veterinären med kisen....promis från T-banan (måndag)
Ja jag vet att det låter lojt, men man får vara seg efter en helg på LG. Jag har ju fått frisk luft hela helgen iaf :-)

Helgen och veckans debatt
:
1) Jag fattar inte hur människor kan orka lägga tid på Ingvar Kamprad och hur han har tjänat v/s inte tjänat pengar.
Klart gubben har en förmögenhet! Sen om hela svenska folket trott annat fram tills SVT hade sitt program är det deras eget fel.


Jag tycker iaf att han har rätt till alla sina pengar och att han skött sina affärer bra. Jag menar hur många rika svenska har inte sina tillgångar på andra ställen som inte är innanför Sveriges gränser.

2) Kravallerna i Egypten har väl inte undgått någon... Jag lessnar lätt på bekväma svenskar som klagar på UD och på resebolagen för att de kommer  "ut med informationen försent" . Var glad att de kommer ut med den alls.

Hade inte UD satt totalstopp på resor till Egypten igår hade dessa bittra familjer åkt ner på sin semester oxå hade läget förvärrats och ja ni kan ju räkna ut med lilltån vad som skulle kunna hända.

           

Om det nu hade hänt något med dessa specifika familjer när de väl varit nere i Egypten så hade de gnällt över att UD och resebolagen inte hade varnat dem för att resa ner.

Värre hade varit om någon i familjerna hade skadats eller ännu värre dött. Då hade de två tidigare nämnda instanserna fått rejält varmt om öronen.

Hade de varit jag och jag hade märkt att det var lätt oroligt dit jag hade bokat resan. Jag hade hållt mig uppdaterad och sedan hade jag avbokat i tid eller bokat om med hjälp av min resebyrå.

Ett resebolag hade infon om man avbokade senare än 8 dagar innan avresa blir kunden tvungen att betala allt själv. Hårt - ja! Men de reglerna finns ju av en anledning.


Vad händer/hände sen då?
Helgen börjar lugn, ikväll blir det hem och fixa lite inför helgen. Packa lite. Se till att jag får skjuts imorgon så jag kommer i tid.

Ut till LG för att vara ute i snön en hel dag med HV. Det hände eg inte så mycket kunde tagit min sovmorgon och kommit ut när alla andra instruktörer kom ut. Planerade en övning. Sov iaf försökte....
Var ute hela dagen  igår och gömde mig...hehehe...lite svalt emellanåt men det är sånt man får tåla!!


4 ben och en svans:
Han har kommit på att kattgräs är gott, framförallt plastlådan som den står i och det får gärna låta från den. Nattetid såklart. Annars är han ganska lugn...just nu iaf..



Ja det var innan vi var ute på Gardet och hade övning. När vi kom hem igår möttes vi av en go kise. Han ville bara kramas och gosa och busa. Han hade dock lärt sig hur man hoppar upp på diskbänken.. Vi är mindre glada för det. Men det är inte mycke att göra åt. Får sätta lite fler krukor i fönstret så det blir svårt att använda fönsterkarmen....



Han ska till veterinären idag och få sin andra spruta!

Annat:
Min rygg gillar mig inte just nu, men det är bara att gilla läget och brumma på precis som vanligt. Dansfysen börjar ju på onsdag. Så jag har INTE tid att känna efter... På torsdag kommer jag göra allt för att inte röra mig förmycket...för jag kommer ju förmodligen ha så förbenat ont i den lilla kroppen av självförvållad träning!

Ses imorgon!!
EF

Dagsform: Låt mig va....

Träning: Bite me *morr*

4 ben och svans:
Fick för sig imorse att sätta klorna i ryggen på matte är och kommer vara det roligaste man kan gör på morgonen. Får väl skylla mig själv, när jag stod för nära hans klätterställning, denna gången stod jag och svarade på ett sms med ryggen mot...... Ja ni kan ju själva tänka er hur det såg ut.

Planering:
Ska snart hem och mixtra med planeringen skriva listor osv...nu ska det planeras lite till...

Over and out!

EF

Dagsform:
Idag är jag bitter. Hade dock en mer bitter sambo igår, så han slår min bitterhet med längder. Näsan har iaf slutat blöda och de är jag tacksam för. Förstår inte.



Träning:
Blir ingen idag ska iväg efter jobbet så det blir inget med det. Men imorgon ska jag på Core!

Planering:
Idag ska jag hem till svärmor och träffa en blivande svägerska. Vi sak sätt oss och kika lite på bröllopsplaneringen och se hur långt vi kommer idag så att vi når nästa målstolpe. Jag är en dålig människa, jag skulle ringt Ekis för servispersonalen men jag har glömt det. Illa. *tar mig i kragen*

 

Bitterheten:
Som sagt; ALDRIG och köp något på Expert. Vi köpte en julklapp där i deras butik i Jönköping. Allt var frid och fröjd tills vi skulle köra igång tekniken..... Vi uppdaterade kartor (vi köpte en GPS) och mjukvaran. Accepterade villkor, valde land. Så skulle vi gå in på fuktionen "kartans plats" och den visar då att vi är på Klarabergsgatan och att närmsta korsning är Sveavägen. Det visar den när vi är hemma på Söder.

GPS:en sparar inte den informationen som vi lagt in visar det sig sen. Jag lämnar in den på Expert i Kista innan nyår. Gissa vad! Jo det är samma sak med den nya jag får där. Bitter i synen traskar jag in på Expert Hötorget, i hopp om att de kan hjälpa mig.

GLÖM DET!! Killen bak disken tittar helt oförstående på mig och menar "Har du provat att sätta igång den" Vad f*n tror han. IDIOT! Får sedan som idé att jag ska ringa Garmin (tillverkaren) för han kan inte hjälpa mig, han står ju i kassan är förklaringen. *morr* Bitter i sinnet åker jag hem och förklarar för min andra hälft hur läget ligger. Han ringer Garmin, får svaret att det är ett mjukvarufel och att vi bör gå tillbaka till butiken vi köpte den och be att få pengarna tillbaka.

Sagt och gjort så traskade vi dit igår förklarade läget. Får tillbaka att de kommer skicka GPS:en på service. Vi ifrågasatte varför de inte bara kan ge oss våra pengar tillbaka och då har de en POLICY som säger att de måste skicka in allt på service. Låter ju rätt puckat när de har uppenbarligen sålt en trasig vara till oss. Dessutom är ju varan inte ens använd så service känns ju ännu mer förvrängt.

De tar GPS:en och vi går bittra därifrån svärandes att vi ALDRIG EVER igen ska köpa något på EXPERT!


Snart dags för en stärkande lunch :-)
EF

Dagsform: Jag vet inte riktigt hur det är med den idag.... Upptäckte på lunchen att  min näsa inte ville sluta blöda näsblod. Lätt otrevligt när man sitter och äter lunch... Iaf så känner jag mig helt okej...men jag är lätt fundersam som sagt.

Träning: Idag blir det ingen träning, har MK ikväll och var inte på humör. Och då anser jag att gå och träna för tränandets skull blir bara dåligt. Man gör ändå inte som man ska.

Helgen:
I fredags tog vi det lugnt och kikade på TV. I lördags gjorde vi inte heller många knop (men betydligt fler än igår).
På lördags kvällen var jag på middag inne på K1 med kompaniet. Kul att träffa folket som man inte ser så ofta i annat än gröna kläder. Vissa ansikten var mer bekanta än andra. Himla jobbigt vad en M90 uniform kan förvirra...
Lärde mig återigen att blanda olika sorters dryck är mindre bra....

Idag:
Är det Mary Kay och det ska tydligen bli en överraskning

Sen blir det hem och dyka ner i bingen!! Spela lite Nintendo DS

4 ben och svans:
Han har kommit på att detär döroligt att klättra upp på bokhyllan och leka med sakerna som finns där. Bland annat ett schackspel i glas..... Ingen av oss var väl speciellt road av det  men har kommit fram till att det är bättre att plocka bort det vi är rädda om och låta honom ha sin terrängbana. Det är ju dock väldigt sant - det är lätt att komma upp men svårt att komma ner.... Så vi har fått hläpla honom ner några gånger - lille skrutten.

Special news:
Fick precis veta av en kompis att jag finns med på bild i ett kursmaterial... som delats ut på Gävle Högskola. Vad ska detta betyda.... Spännande! Får snart se bilden!! Hehe...

EF

Dagsform: Fit for fight!! Idag är det toppen! Undrar om det kan ha att göra med att det är fredag.....*hm*

Träning: Skulle träna efter jobbet idag, men glömde helt att packa väskan. (Jag vet att det är en dålig bortförklaring....men det är sant!)

Disney:
Vi fick upp ögonen för Mulan nu i helgen som gick. Jag hade fått för mig att den skulle vara riktigt dålig. Snacka om att jag blev glatt överraskad när vi såg den!

Vi har fått för oss att vi ska köpa alla Disney klassiker. Vi har köpt 30 nu är det bara 20 kvar...tur att man inte har annat för sig...

              

När vi samlat alla klassikerna så är det dags för Astrid Lindgren godingar.



Missat:
Jag glömde ju det! Jag stod i hedersvakten på Kronprinsessans bröllop! Mitt kompani stod där Slottsbacken går över till Skeppsbron. I en tiondels sekund såg jag dem sen var de borta.

                                     

Här står jag vid slottet i väntan på att vigselakt och kortege skall rulla på!!


När de hade kommit såhär långt, var vi redan i full marsch påväg tillbaka till vår upk, för att få vila våra stackars armar. Många kilo är bra statisk träning men kanske inte i fyra timmar.

Planering:
Jag hjälper min svärmor att planera hennes bröllop som ska vara i sommar. Det är kul, men massor av saker som ska hinnas med och planeras!

 Vitaby kyrka
Kyrkan

Vi kommer vara nere i Skåne och jag hoppas på en riktigt solig dag med lagom temperatur!

Jag har hittat min klänning och ett par skor till detta, så det är löst det problemet *ler stort*
Får lägga upp bilder på det när själv bröllopet närmar sig!


Nu ska jag snart rulla hemåt, luta mig tillbaka i soffan och spela lite Wii MarioCart  


TJOHOOOOOOOOOOO!!!


Hej då för idag ;-P
EF

Dagsform: Pigg som en lärka....eller vänta...lite seeeg, men inte lika seg som en råtta ;-)

Träning: Var på Core Puls igår. Ett så himla härligt pass! Instruktören är SUPER!!


Fix och trix:
Funderar på att måla lite...Det var länge sedan jag kladdade på duk. Undrar bara på hur lille katt ställer sig till penslar och färg.
Får jag ha det för mig själv eller kommer han att störa mig?!

Borde organisera lite mer hemma, men just nu har jag tappat stinget.



EF

Dagsform: Sliten...det är ju trots allt måndag...

Träning: Ingen träning idag. Men jag hittade dock ett par nya goa dans sneakers som fick ett par tillhörande långa varma benvärmare som kompisar!
    


Hemma:
Ska på MK möte ikväll. Så jag kommer inte vara hemma så tidigt idag :-S

 Lille katt har hållt sig lugn inatt! Sovit som en liten gnu hela natten :-) Dock har jag inte sovit så mycke, då lille katt legat på min plats och sovit.... Sovit lite oroligt....

Helgen:
I lördags var jag på SATS Globen. Dit går jag ju inte igen på Jazz klass. Människorna som går dit saknar ju hjärna. Vi går in och tar platser på golvet. Då kommer det fram en tjej till mig och säger
"- Ursäkta, men du står på min plats!"
Varpå jag svarar, lätt irriterat....
"- Det finns massor av plats i lokalen det är bara att ta en!"
Bruden surnar till och menar,
"- Du är faktiskt här för första gången, så ta en plats längre bak!"

Det hela slutade med att jag stod kvar där jag hade ställt mig och bruden stod i mitten och surade. Det finns ingenting som heter "min plats" på en allmän klass på ett gym. *suck*

Igår var vi på instruktörsmöte och det var lite sirap, alla kändes sega....

Värdelöst vetande;

Om 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Reste utomlands med kärleken

2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Mio fick Valle, Anna fick Melody, Fia fick Lisen, Marie fick Dylan :-)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5. Vilka länder besökte du?
Portugal (och Skåne..hahaha...) 

6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011? 

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

8. Vad var din största framgång 2010?
Jag bytte jobb!! :-D

9. Största misstaget? Att jag inte bytte jobb tidigare...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Fick prognos astma

11. Bästa köpet? Wii konsoll/PS3 och spel!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Allt och ingenting

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min sambo hoppas jag :-)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Lady Gagas, Katy Perry

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Blandat

16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Inget

18. Hur tillbringade du julen?
Med mor, far och bror

19. Blev du kär i år?
 Kan inte bli nåt man redan är ;-P

20. Favoritprogram på TV? Tittar inte speciellt mycke på TVprogram när de sänds, utan ser det kompakt i DVD box.

21. Bästa boken du läste i år? Svensk Maffia

22. Största musikaliska upptäckten?
Svårt att bestämma mig....

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Ja, en systemkamera

25. Något du önskade dig men inte fick?
Nej, inte vad jag vet...

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Var på Texas Longhorn och åt med hjärtat, svärmor och hennes man.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Finns alltid saker som kan förbättras på ett eller annat sätt. Komma in på SOU hade varit en sak!

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Bekväm

29. Vad fick dig att må bra?
Min samb

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Måste man vara det. Mig själv ;-P

31. Vem saknade du?
Mor, far, bror, Nina, Madde

32. De bästa nya människorna du träffade?
Elisabet Forsman

33. Vad ser du mest fram emot med 2011?
Att livet fortgår och att jag mår bra!

Dagsform: Sliten, men jag är vaken ;-P 


Träning: Inte idag, har grym träningsvärk sedan träningen i onsdags...haha..

Hemma:
Jag har en överraskning åt Laban, men jag vet inte om han gillar det. Vetrerinären sa att vi skulle prova borsta hans tänder... Jag fick det som mitt mission. Jocke överlät det gladeligen *hm undrar varför*


Kommer hem en kompis till oss ikväll. Ska sitta och planera lite och käka tacos *mums*

 

Imorgon blir det träning igen, denna gången ska jag prova på Jazz på Sats Globen! ska bli kul att prova det! Undrar bara i mitt stilla sinne hur jag i hela fridens namn kommer lyckas med det...med tanke på att jag har så förbenat ont idag..

 EF

...hämta hemligt paket på posten!

Träning:
Jag var ju och tränade igår, var på ett core pass som hette duga. Himla skönt!

Längtar tills dansfyden börjar :-) Bara liiiite liiite träningsvärk :-))



Allmänt:

Kisen mår bra efter det lilla ingreppet i måndags! Äter som en Belgian Blue, så nu blir det annat foder, annars kommer kisen rulla fram som Puss in Boots :-S



Nu börjar dagen dra mot sitt slut på jobbet. Och jag ska väl tänka på vad jag ska göra sen!

*funderar på om jag ska kolla dansskor idag eller imorgon*


Me over and out!

Ses imorgon :-)

EF

Idag tänker jag på min vän Marie och hennes sambo och på deras lilla tjej som numera är en ängel!

Tiden har gått fort. Redan två år sedan. Ni finns i mina tankar hela dagen!!



Jobbet knallar på. Börjar arta sig nu. Folk är tillbaka till sina jobb och då får jag mer att göra :-)



Ska ta en tur till SATS idag...det var ett tag sedan så jag tror visst bestämt att jag kommer ha ont imorgon....bara bra!
         

Men oförmågan att ha alla saker på samma plats verkar finnas ständigt... Snurrade runt som en tok för att hitta alla saker till träningen. Jocke insåg nog att jag var mer förvirrad än vanligt... Men till slut kunde även jag packa klart väskan och gå och sova!

Hm...funderar på att köpa en symaskin....


Hoppas att det inte snöar hela dagen


Ha det!

EF

Oj oj oj...vad länge sedan jag skrev här då... :-S



Sist var visst Älvdalen förra året. Och ja det har hänt en hel del!!

Jobb/utbildning:

Jag sökte och försvann någonstans bland alla ansökningar - SOU.

Något tilltrubbad reste jag mig igen och traskade vidare. Less på mitt jobb hade jag sökt en massa andra.
Vantrivas bör man inte göra på sin arbetsplats. I mitt fall var det så, så det var dags att gå vidare.

I augusti började jag på mitt nya jobb! Och här är det ju något lugnare än i en hotellreception men sköna arbetstider. 


       ------------------->    
         Gammalt                     Blir                             NYTT!


Militärt:
Jag hann med en SÖF med Hemvärnet i våras och en KFÖ nu i höstas! Det var både ris  och ros

Hemma:
Efter mycket om och men och nej och kanske och nej, så blev det JA okej då!! Så nu har vi en kise! Han heter Laban och han är ett bustroll :-)

                        
Likt som husse        Gosig matta :-)                   Kan oxå skriva       Myyyyyyyyyyyyyyys!

Laban var hos veterinären igår och blev mindre manlig, öronmärkt och fick sin första dos vaccin! Snacka om enegiknippe när vi kom hem!!!

Vad händer mer......
Just nu är det det uppstart på det mesta!
- Jobbet är igång.
- Försvarsutbildarna börjar snart.
- Mary Kay är igång.
- Dansfysen börjar 2 februari (ska bli såååå roligt!! :-D )
- Ungt Forum sätter fart på riktigt!
- Hemvärnet - fullt ös!

Tjing tjing!! Vi ses snart igen