Sitter och fnular på en massa saker som snurrar runt i min skalle.

Insåg idag att denna bloggen blir lite lidande nu när den andra finns. Men det är ju bara så att jag får rycka mig själv lite  i kragen :-)

I helgen var vi uppe på LSS och lärde oss massor. Vill man veta mer om just det får ni läsa den bloggen!

Blir en kort vecka för mig och Kärleken. Jag åker imorgon och är åter på fredag. Medans han smiter ifrån sin svärmor på fredag.

Imorgon åker jag med Svenska Lottakåren till Rosersberg och ska gå tre dagar på en kurs i pedagogik. Började läsa den boken vi ska använda oss av. Råkade visst somna efter  20 sidor... Känns ju lyckat......eller inte.

Mor, Far och bror kommer upp för att kika på kisarna och självfallet träffa mig :-)

Det blir nog en sväng runt i stan :-)

Nu blir det till att snurra runt en sväng här på jobbet och sedan hem.

EF
Klockan 12.00 släpper FM 20 nya bloggar. En av dem är min. Nu blir det många bloggar att hålla koll på :-)
I den bloggen kommer jag att behandla saker som rör den gröna verksamheten samt lite funderingar och annat smått och gott.

Vill man läsa om saker som händer i mitt vanliga liv kommer den här finnas kvar och frodas :-)

Eftersom man väntar sig en tid så blir det oftast inte den tiden. Så vi väntar med online proceduren.



Idag och imorgon är jag själv. Kärleken är i Gbg och jobbar. Tråkigt att sova själv, sover så dåligt. Tänk att man vänjer sig så av att ha någon där. Jag får köpa en såndär kudde Chris fick i födelsedagspresent för nåt år sedan..... *kram kram*

EF
R.I.P. Stefan Liv

HV71:s "egna" Liv.





Kärlken var lessen idag, det blev en svart dag även för honom. Två av hans vänner lämnade jordlivet idag.


På måndag börjar jag en ny spännande sak. Berättar mer då!!
För ett gäng år sedan dejtade jag en kille. Som inte var bra för mänskligheten. Nu satt jag och swischade runt bland en massa bilder på Fejjan och hittade bilder på en tjejkompis. Klickade in på hennes profil och till min förvåning är hon numera förlovad med en slusk som är kompis med ett as som är en slusk i grunden.

Hängde du med?

Aset som ÄR en slusk var Snubben jag råkade dejta. Och han ÄR SÅÅÅÅÅ dålig för världen. Jag vet ju att båda dessa herrar har en egenskap som kallas våldsam. Den ene mer än den andre. Men det är inga bra människor.

Jag blir så lessen i ena ögat när jag ser sånt här.

Snubben och jag träffades i drygt en månad hade vissa tendenser att bli lite arg emellanåt. Framförallt om man inte svarade i telefon. Klockan 3, 4 på morgonen. Efter för många hot kände jag att det blev lite för mycke av det onda så jag stack. Jobbigt var dock att vi jobbade på samma ställe och skulle tydligen ändå ses dagligen.
*suck*

Mitt jobb som osynlig påbörjades. Ena gången man stötte på honom i korridoren var han glad och sa glatt hej. Nästa gång skrek han diverse ord efter mig. Plågan blev dock kort då han fick för sig att han skulle jobba någon annanstans. Nu mera är jag livrädd att stöta på denna person eftersom jag inte vet om han är långsint eller inte.

Jag hoppas bara att hon är stark nog att gå om/när det behövs. Det gör ont i hjärtat. Men alla gör vi våra val. Jag tänker inte lägga mig i hennes liv och göra hennes val. (det där lät värre än jag menade) Självklart kommer jag finnas där för henne om hon behöver. Inte för att jag vet om hon vet att jag vet.

Nu tänker säkert du "Varför polisanmälde hon inte snubben?!" 

Första gången det hände blev jag sjukt rädd, men jag hörde att han var påverkad. Så dum som jag var, tänkte jag att det var "bara" en engångsföreteelse. På något knäppt vis intalar man sig att det aldrig kommer blir en sån sak igen.

Andra gången röt jag ifrån och sa att om han ville träffa mig igen fick han lägga av med sån skit. Och att han var den som förlorade mest på att bete sig på det viset. Det blev väldigt tyst i luren och sen la han på.

Tredje gången sov jag tydligen förbi att det ringde. Men blev knallvit i ansiktet när jag hörde den hotfulla/förvirrade/hetsiga/lessna rösten på telefonsvararen. Jag hade dessutom närmare 50 missade samtal :-/ Och 14 meddelande på Eurovoicen. Nu drog jag åt mina öron. Det här var allt utom mysigt.

Laddade för ett eventuellt möte på jobbet men det uteblev. Jag ville inte/vågade inte ringa eller skicka sms för jag visste inte reaktionen. Han kanske skulle bli ännu argare och skrika/hota ännu mer. Det var säkrare att möta honom i personalmatsalen eller någon annanstans bland kollegor. För jag visste, att då skulle han inte våga göra något. Det var och det blev min räddning.

Julen kom och jag åkte hem till mina föräldrar. Någon gång på vägen ner till dem hittade jag modet. Jag ringde bad honom att aldrig prata med mig, aldrig ringa mig igen, inte ens titta åt mitt håll. Jag behövde aldrig hota med att jag skulle gå till polisen, det var underförstått i de få meningar jag framförde till honom. Från den dagen har jag inte hört ett pip från Snubben.

Jag är glad att det inte blev värre och jag är ännu gladare att jag klarade mig helskinnad ur den historien.

Med detta i bakhuvudet, är jag inte överlycklig över min vän val av man. Men det är inte jag som bestämmer, men jag kan tycka. Och det gör jag.

//EF

Kärleken skulle vara rolig i veckan och kom på den där med myrorna...

Fick med mig fler på vägen!!

Oljesheiken gick i andra tankar....

Det var två bagare och en smet.......


2/9

Idag är en sån dag då det varit mycke men jag har  hunnit fundera mycke ändå... Hur nu det gick till...men tydligen är allt möjligt!

Vissa människor tycker man verkligen inte om. Man tål dem inte. Man får ett öppet magsår bara man ser dem eller någon säger den personens namn. Det finns ett gäng som tillhör den kategorin i mitt liv.

Nästa kategori är de som man "måste" gilla för att "alla andra gör det." Vad är det för skitsnack. Ogillar jag dig, ja men då gör jag det. Och jag tänker INTE anstränga mig för att få dig att må bra, så stick och låt mig och mina nära och kära vara ifred.



Vissa människor känner man utan och innan.

Vissa människor tror man att man känner men man inser att man faktiskt inte gör det. Och då funderar man i sitt stilla sinne, var gick det fel. Hur kan jag inte veta detta om henne/honom?! Och hur ska jag kunna lita på henne/honom när denne/denna suttit inne med hemligheter som egentligen skulle sett dagens ljus för länge sedan. Livet hade varit lång mycke enklare att leva då. Att blir förd bakom ljuset är något av det mest vidriga som finns. Det gör så ont och det tar så lång tid att komma tillbaka. En misstro mot personen i fråga skapas och man vet inte vad man ska tro.

När människor visar sin fula nuna med rena lögner och vita lögner så sjunker de långt ner i gyttjan i min värld. Man slutar helt enkelt att tro på den personen. Om samma person sedan fortsätter köra på sin lögnarstråt så slutar tilliten helt att fungera. Det gör mest ont om det är någon nära, är det någon avlägsen person, så lägger inte jag ner någon tid på att sörja. Är det någon nära är det jobbigare. Hur får man personen att sluta ljuga och hur återgår man till att man börjar lita på den personen igen.
Kan man göra det?

Man är ju väldigt liten när det gäller sånna här situationer. För du vet inte vad som är sant och vad som är lögn längre.

Så om någon nu har kommit på den stora gåtan gällande livet så den personen gärna berätta det för mig hur man bär sig åt!!

5/9

Helgen som gick nu har jag tillbringat på Karlberg. Ungdomarna har haft rekryteringsövning. Våra hade överlevnadsstationen och det klarade de galant :-)

Idag är det fullt ös :-)

Och ikväll ska vi träffa Dan och Jen från NY. De brukar komma över hit en gång om året för att hälsa på Dans svenska släkt! ska bli så förbannat kul att se de igen :-))

//EF