Jag fick ett ryck igår...

Jag tröttnade på att bli förbigången..

Jag var inne på Preem (gå aldrig dit, servicen suger) och skulle köpa en dricka. Det står en man och en ung kille i kö framför mig. Bredvid står det en gubbe och pratar med en annan av kassörerna.

Killen betalar. Mannen framför mig betalar sin tidning. Jag sätter upp sakerna på disken för att det är ju min tur nu :-)

Gubbarna pratar fortfarande.

Då kommer det upp en kille till vänster om mig och får hjälp av gubben.

HALLÅÅÅÅÅÅÅ jag stod i kö och väntade snällt på min tur och den apan tränger sig.

Jag fick nog och gick.

Ja jag lämnade mina saker på disken och gick.

Nu vaknade gubben (kassören) till och ropade efter mig;

"Hallå, du glömde något!!"

Jag svarade tillbaka;

"- Mmm, och du glömde att det finns kösystem i Sverige!"

Och sedan gick jag till Tempo och köpte det jag ville ha =-)

Så köp aldrig någonsin något hos Preem inte ens bensin!!


EF







Katarina kyrka på Södermalm



Skogskyrkogården i Stockholm

                                             

Vårt fina pepparkashus

 
Farmors tomte firade jul med oss



Benny The Dog på julaftonsmorgon när vi gratulerade svärmor på födelsedagen

Fick en down måndags. Jag kände mig som en katastrof men allt jag kände kom inte ut. Min älskling försökte på alla sätt och vis att trösta men det lyckades han inte med. Jag var otröstbar.

Jag och en kollega var på bio och tittade på Sin Nombre. En bra film som visar verkligheten. Min hjärna började spinna vidare på allt annat som kretsar runt att vara adopterad. Hur det hade varit om jag inte kommit hit. Hur många från Colombia som försöker ta sig därifrån till USA, kanske på samma sätt som de i filmen.

Sin Nombre:

Sayra från Honduras, ska tillsammans med sin far och sin farbror ta sig till USA. Samtidigt i Mexico har vi gängkillen Caspar som träffar en tjej som inte är en del av gänget. Deras historier slås ihop till en historia. Blod och tårar.

Sayra börjar sin resa gående från Honduras och tar sig genom Guatelmala. I Mexico tar de tåget som ska ta dem till USA. De sitter på taket under sin resa. I Mexico hoppar Caspar, hans gängledare och Smiley på tåget och börjar råna flyktingarna på deras pengar och värdesaker. När de kommer fram till Sayra och hennes familj, ger sig ledaren på Sayra. Caspar får nog och drar sin machete och dödar sin ledare. Smiley hoppar av tåget och springer tillbaka till gänget. Caspar fortsätter med att tåg, väl medveten att han ska dö, men han vet inte när.

Allt han har kvar från sin gängtid är en digitalkamera där han har bilder och filmer på sin nu död flickvän. Hans gängledare dödade henne för att hon inte ville ha sex med honom och hon slår huvudet i en sten och dör. 

Gänget är Caspar i hälarna. En morgon hoppar han av tåget för att han inte vill dra in Sayra mer än han redan har gjort.
Men Sayra hoppar även hon av tåget och de två tillsammans gömmer sig undan gänget och döden.

När tåget närmar sig den amerikanska gränsen blir Sayras pappa dödad av gränspolisen men hennes farbror klarar sig. Caspar och Sayra ska ta sig över en flod så att de kommer över gränsen till USA. Men bara Sayra klarar sig över och ringer sin pappas nya fru i USA.......

Som sagt mycke tankar flög förbi. Idag är det bättre. Men även jag har mina dagar då allt inte är så rätt eller lätt för mig heller. Farmor tänker på dig, saknar dig, fast vi inte sågs så mycket de sista åren.

Det är en himla tur att jag har mitt hjärta som är min stöttepelare och jag tillika för honom.

EF










Tillknycklad.

Jag känner mig så iaf.

Kommunikationen går tydligen inte fram.

Vad gör man då?



Sitter på jobbet och funderar på livet och meningen...

Jag har ett bra liv :-D

En underbar kille som älskar mig

En fin lägenhet tillsammans med honom

Jobb

Intressen

Ja många skulle säga att jag hade allt....men ibland måste ju även den bortskämda människan ta sig en tankeställare....

Ibland känns det som att något saknas men jag vet inte vad...
050110

Förbannat skit.

Klockan ringer. Jag går upp. Jag till och med sminkar mig. Klockan är 5.30. Radion spelar lite roliga låtar. 0600. Jag traskar ut till bussen. 2 minuter senare sitter jag på bussen. Kommer till Slussen och då är tunnelbanan mellan Gullmars och Hötorget avstängd "pga tekniska problem". Gah....*morr* Traskar över till 3an och står och fryser.

Kommer till jobbet lagom tid ändå. Lite senare än vanligt.... Ser Chrillmeister och han sitter bara på sin rumpa och fnissar... Antyder något om att det "bara ska vara Anki och KjellÅke som hans såg på schemat..." Redan där får jag ett snespel på mig själv...Och tänker i mitt stilla sinne att NEJ DET FÅR INTE, KAN INTE VARA SANT! Kommer ut i BO och inser när jag tittar på schemat att Chrillmeister har så rätt... 

Jag börjar mitt pass först KLOCKAN 15.00.

Sitter en stund på jobbet och tjurar och åker hem! När jag låser upp dörren tittar min kära sambo ut från toan och ser ut som det största frågetecknet på länge... "Älskling vad gör du hemma?!?" Jag förklarar och han fnissar. Tror han tyckte lite synd om mig... Gick och lade mig somnade direkt.



Igår den 6, plockade vi ner alla jul saker. Det blev väääldigt mörkt i vår lilla lägenhet. Har ju hunnit vänja sig vid de fina ljusen från granen och så :-D

Och vet ni vad.....jag, JAG!!, tog sovmorgon!! Ovanligt. Min kärlek väckte mig en stund efter 12!! Händer typ aldrig...

Tittade på Heder och Samvete och väntar nu på att box 7 ska släppas så att vi får se vad som händer!!

Gick och lade mig trött som en gnu. Men när det var dags attt sova, lyckades jag inte somna...*mutter* Orka.


Idag är det växeln som gäller. Ringer inte överdrivet mycket men det betyder inte att det itne finns nåt att göra.

Har snöat idag. Önskar att det inte var så kallt så att vi kunde ta en promis ute i snön!! Jag var på Skogskyrkogården i lördags och tog en massa fina bilder! Lägger kanske upp några sen!!

Kramar

EF

4 dagar på det nya året har gått och näst intill en månad sedan käraste lilla farmor gick bort. Hon har säkerligen hittat farfar däruppe i himlen! Nu är de äntligen tillsammans igen. Min farmor levde ett gott liv med en fin familj och massa fina intressen! 94 är en impressive ålder. Tänk den som blir det. Och dessuton överlevt en massa saker. Dagens samhälle som utvecklas på ett helt annat sätt en helt annan takt än vad farmors generation var vana vid.

Jag och sambon pratade senast igår att om 20 - 25 år kommer den dagens unga/barn/ungdomar skratta åt oss för att vi hade inte samma teknik som de kommer ha och redan har.
 
Vi hade
- "bara" två tv kanaler när vi var små.
   * Kanal 1
   * Kanal 2

- Inga VHS
  * Mamma och pappa köpte nog familjens första  VHS tidigt 90tal.

- Inga DVD/Blu Ray
  * Jag hade en bunt DVD filmer innan jag hade en DVD.....och meningen var....eh...hade jag filmerna var jag ju tvungen att köpa en spelare.....*hehe*

- I-pod fanns inte (inte MP3 heller för den delen) 
  * Hade man något var det en FREESTYLE med kassettband!! Vem kan glömma dem. När man satt slaviskt och lyssnade på Trax och spelade in sina favoritlåtar.

- CD
  *  Min första CD skiva var en blandad danceskiva..... Jag var så stolt och min stereo var sååååå stor....
 
- Internet var inte så utvecklat. När jag gick på högstadiet (slutet av 90 talet hade vi enstaka datorer för elever)
  * När jag började gymnasiet 1997 var det roligaste som fanns på rasterna att sitta vid de allmänna datorerna och surfa på nätet... Å vad kul man kunde ha....

- När jag var liten var det fortfarande  bra barnprogram inte en massa skräp som idag. Världens bästa julkalendrar infann sig på 80-talet!!

Vi 80talister har oxå hunnit med massor av saker precis som alla andra generationer. Men allt skiljer sig från generation till generation.

Lite nostalgi :-*


Farmor vi ses en dag igen!

Kärlek!!

EF