Ny vecka, nya tag! :-)

0kommentarer

Så var det måndag igen! Och allt vad detta innebär....

Dagsform: Trött som en gnu. Förbannade "supermåne"...*mutter*

Träning: Ne, men på onsdag kör jag för full rulle!!

3 år:
Tre år är en lång tid när det gäller vissa saker. Och när det gäller andra saker så är inte tre år speciellt mycke.
Vi firade tre år igår, den 20 mars, jag och Kärleken! I lördags var vi ute och åt på TGI Fridays. Vi gillar båda stället så det var ett bra val. Resten av helgen bestod av att städa, mysa och gos med hårboll.



Idag
:
Det var upp tidigt. Möte på jobbet innan passet börjat. Sovit illa under natten. Månen har stått högt på kimlavalvet och varit nästan lika gul som solen!! Stor som en rund ost :-) Jag sover verkligen illa när det är fullmåne.

Wiki skriver;

"Supermåne (SuperMoon) myntades av astrolog Richard Nölle 1979, definieras som: En ny eller fullmåne som inträffar med månen på eller nära (inom 90% av) som närmast jorden i en viss bana (perigeum). Kort sagt, jorden, månen och solen är alla i en linje, med Månen i sin närmaste förhållningssätt till jorden. Supermånar kommer med jämna mellanrum, och har enligt Daily Mail tidigare sammanfallit med extrema väderförhållanden flera gånger. Fullmånar varierar i storlek på grund av den ovala formen på månens omloppsbana. Det är en ellips med en sida (perigeum) ca 50.000 km närmare jorden än den andra (apogeum) Perigeum månar är ungefär 14% större och 30% ljusare än mindre månar som sker på höjdpunkten sidan av månens omloppsbana. En perigeum fullmånen för med sig extra höga "perigean tidvatten" Men detta är inget att oroa sig för, enligt NOAA. På de flesta ställen, drar månens vikt vid perigeum tidvattnet bara några centimeter (en tum eller så) högre än vanligt. Lokala geografin kan förstärka effekten till ca 15 cm."



Dagens I-lands fundering:
När dagens människor ska ut och resa. Kan de inte packa? Eller är det jag som är formad av det gröna!? Varför inte packa en stor väska med allt man nu vill ha med sig, möjligtvis en handväska! Istället för en handväska modell liten, en handväska modell jättestor, en träningsbag modell liten och en dataväska.



Tips, snälla!!
Har någon någon bra idé när det gäller katters pälsfällande? 4 ben och svans har nu blivit "hårboll", han fäller något helt galet. Vi skulle klippa klorna på honom igår. Kärleken hade honom i famnen och jag klippte, när vi var klara var vi båda helt håriga. Helt galet. Kamma funkar men det tillhör inte favoriterna. Så gärna lite idéer!!



EF

Kommentera

Publiceras ej